Hopperank 8, Brunssum

Te koop: Hopperank 8, Brunssum

Woningzoeker

  • Kopen
  • Huren
Woningtype:
Vraagprijs:
Plaats:
  Of zoek bij mij in de buurt.

« Terug naar overzicht

VERKOCHT: Meelenbroekerweg 3, Vaals

Bouwjaar1800
Perceeloppervlakte6.830 m²
Woonoppervlakte250 m²
Bruto inhoud1.400 m³
Aantal slaapkamers4
Voorlopig energielabelG
Brochuredownload de brochure
 
Social Media
  
  
Omschrijving
Foto's
Kenmerken
Kaart
Hypotheek berekenen

Weiter unten finden Sie den gleichen Text in deutscher Sprache

In de dromerige buurtschap Raren (beschermd dorpsgezicht) wordt je omringd door overweldigende natuur en zal je verbaasd zijn over de serene rust die je ervaart. Bijna aan het einde van de smalle weg staat een nagenoeg vrijstaande woonboerderij waar de liefde voor vakmanschap en respect voor historie hebben gezorgd voor een bijzondere plek waar voor wonen, werken en biologisch tuinieren een unieke woonbeleving is ontstaan. Het prachtige perceel van 6.830 m² wordt al decennialang gebruikt voor het houden van dieren en het telen van groente en fruit; al die tijd zonder gebruik van chemicaliën.

De woonboerderij biedt de mogelijkheid voor meergeneratiewonen of als plek van onthaasting. Het gebouw bestaat uit twee woongedeeltes (echter, er is maar 1 huisnummer aanwezig); de originele vakwerkwoning en de voormalige schuur die deels is verbouwd tot woning.

Raren, een overweldigend mooie buurtschap net buiten Vaals omringd door het Schimperbos en het Malensbos; aan de overzijde ligt één van de twee stiltegebieden van Vaals. Het "ARK Drielandenpark (natuurgebied Wolfhaag)" ligt op steenworp afstand. De weg kent alleen bestemmingsverkeer en op mooie dagen passeren wandelaars vol bewondering deze unieke locatie die zelfs voor het Heuvelland bijzonder is. Kinderen kunnen hier nog echt ongestoord buiten en op straat spelen.

Het centrum van Vaals en Aken zijn op gepaste afstand gelegen en hebben een breed scala aan voorzieningen waaronder winkels, supermarkten en scholen. Een unieke woonbeleving die je moet ervaren maar waarvan wij u een tipje van de sluier oplichten.


"Vakwerk"
De oorspronkelijke vakwerkwoning (links vanaf de weg gezien) heeft vele authentieke elementen en is als Rijksmonument aangewezen. Geheel passend bij het karakter is er een gewelfde kelder en de begane grond heeft een entree die direct uitkomt in de zitkamer. Hier ervaar je hoe de waarschijnlijk grote boerenfamilie vroeger leefde; rondom de schouw met haard. Naast de haard is de trap naar de verdieping waar iedere trede zijn eigen maatvoering heeft. Naast de zitkamer is de leefkeuken met toegang tot het overdekte terras en de achtertuin. In deze leefkeuken wordt een groot deel van de dag geleefd; lichtinval aan de voor- en achterzijde en een grandioze sfeer.

Op de eerste verdieping is een ruime overloop met een werk/studyhoek, een ruime slaapkamer en een badkamer met een ligbad, toilet en een wastafel. De slaapkamer heeft veel hoogte, historische elementen en de mogelijkheid voor het realiseren van een vide. Een vaste trap leidt naar de tweede verdieping; hier is in de nok van de woning een tweede (slaap)kamer.


"Wonen in een voormalige schuur"
De voormalige schuur is eveneens geheel gerenoveerd en deels in gebruik als woning en deels als schuur/werkplaats met paardenboxen. Hier heeft de boerenfamilie decennialang hun inkomen gegenereerd.

Aan de voorzijde is een eigen entree met hal en garderobe. De aansluitende woonkamer ademt een bijzondere sfeer uit en heeft een inbouwhaard en toegang tot de achtertuin. Dit woongedeelte heeft een eigen keuken, eenvoudig van opzet maar met een sterk huiselijk karakter. De badkamer is eveneens op de begane grond en heeft een inloopdouche, ligbad, toilet, een wastafel en behaaglijke vloerverwarming.

Via de open trap, die zijn plek binnen de karakteristieke setting heeft gevonden, kom je op de overloop met kantoor-/studeerruimte. Dankzij de lichtinval door het dakraam is een gebruik als atelierruimte een uitstekende mogelijkheid. Er zijn twee slaapkamers op deze verdieping, beiden van een goed formaat. Vanuit één van de slaapkamers is de zolder boven de schuur te bereiken.

Bij een woonboerderij hoort een werkplaats annex schuur; deze is vanuit de woning inpandig te bereiken. Deze schuur is verdeeld in twee ruime paardenboxen, voldoende bergruimte en ruimte om te klussen.


Exterieur
Leven zonder gebruik te maken van chemicaliën; al decennialang wordt hier groente en fruit geteeld. De goede oogst wordt gedeeld; regelmatig staat een deel van de oogst langs de weg met een spaarpotje ernaast. Op het perceel staan een kippenstalletje voor een kakelvers eitje, een halfopen berging waar het haardhout de tijd krijgt om te drogen, een huisweide met dierenschuilplaats, vele fruitbomen en in de inpandige schuur zijn twee ruime paardenboxen.

Aan de voorzijde zijn meerdere parkeerplaatsen op eigen terrein en vanuit iedere ruimte van de woning ervaar je de natuur in optima forma. Tenslotte het terras; een ruimte die je uitnodigt om plaats te nemen en vooral te genieten van het uitzicht.


Bijzonderheden:
- Nagenoeg vrijstaande woonboerderij bestaande uit twee woongedeeltes, een schuur en diverse opstallen
- De eigenaar heeft een beheerscontract gesloten met de Coöperatie Natuurrijk Limburg voor het instandhouden van de fruitbomen, de aanwezige poel en de heg
- Geïsoleerde daken met gebakken dakpannen, houten kozijnen met isolatieglas
- Twee cv-ketels zorgen voor de verwarming en warm water (bouwjaar ca. 2010 resp. 2013)
- Gesplitste nutsvoorzieningen (gas, water en elektra).
- In de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft er een grootschalige verbouwing/ renovatie plaatsgevonden; in 2004 zijn op de voormalige schuur de dakpannen, boeiboorden en dakgoten vernieuwd en uiteraard heeft er in de afgelopen decennia periodiek onderhoud plaatsgevonden
- Deels authentieke vakwerkelementen aanwezig
- Er is veel oud eikenhout verwerkt in dit object (o.a. vloerplanken, trappen, deuren, balken), met name afkomstig uit een voormalig klooster in Vaals
- Vigerende bestemming: "Wonen" als enkelbestemming en diverse dubbel- bestemmingen (zoals: "Waarde - Archeologie 2", "Waarde - Beschermd dorpsgezicht", "Waarde - Cultuurhistorie"), respectievelijk voor de huisweide de enkelbestemming "Agrarisch met waarden - Natuur en landschap" met diverse dubbelbestemmingen (zoals: "Waarde - Archeologie 2", "Waarde - Beschermd dorpsgezicht", "Waarde - Ecologische hoofdstructuur".
Verder is de gebiedsaanduiding "milieuzone - bodembeschermingsgebied" van toepassing.
- Voorlopig energielabel: G


ENKELE RELEVANTE "CIJFERS":

• bouwjaar (schatting) oorspronkelijke vakwerkhuis: 18e eeuw
bouwjaar (schatting) voormalige schuur: ca. 1875
• gebruiksoppervlakte wonen: ca. 250 m2
• gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte: ca. 145 m2
• gebruiksoppervlakte externe bergruimte: ca. 0 m2
• gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte: ca. 44 m2
• bruto-inhoud gehele object: ca. 1.400 m³
• totale perceeloppervlakte (inclusief huisweide): 6.830 m²VAALS MEELENBROEKERWEG 3 (Weiler "Raren")

In dem verträumten Weiler Raren (geschützte Dorfansicht) wird man von überwältigender Natur umringt und überrascht sein über die friedliche Stille, die man hier erfährt. Am Ende des schmalen Weges steht ein fast freistehender Wohnbauernhof, bei dem die Liebe für Fachmannschaft und Respekt vor Historie für einen besonderen Ort gesorgt haben. Hier ist für Wohnen, Arbeiten und Bio-Gärtnern eine einmalige Wohnerfahrung entstanden. Die wunderschöne Parzelle von 6.830m2 wird bereits seit Jahrzehnten für die Haltung von Tieren und den Anbau von Gemüse und Obst benutzt; die ganze Zeit ohne Verwendung von Chemikalien.

Der Wohnbauernhof bietet auch die Möglichkeit für Wohnen mit mehreren Generationen oder als Ort der Entspannung.Das Gebäude besteht aus zwei Wohneinheiten (allerdings mit nur einer Hausnummer); die originale Fachwerkwohnung und die ehemalige Scheune, die teilweise zur Wohnung umgebaut wurde.

Raren, ein überwältigend schöner Weiler, am Rand von Vaals gelegen, ist umringt durch den Schimperbusch und den Malensbusch; gegenüber liegt eines der beiden Ruhegebiete von Vaals. Der "ARK Dreiländerpark (Naturgebiet Wolfhaag)" liegt nur einen Steinwurf weit entfernt. Der Weg wird nur von Anwohnern benutzt und an schönen Tagen kommen Wanderer, voller Bewunderung für diesen einmaligen Platz, der selbst für das süd-limburgische Hügelland besonders ist. Kinder können hier noch echt ungestört draußen und auf der Straße spielen.

Die Zentren von Vaals und Aachen liegen in erreichbarer Entfernung und verfügen über eine breite Skala an Einrichtungen wie Geschäfte, Supermärkte und Schulen.
Ein besonderes Wohnerlebnis, das man erfahren sollte, wovon wir Ihnen hier kurz den Schleier lüften.


"Fachwerk"
Die ursprüngliche Fachwerkwohnung (vom Weg aus gesehen links) verfügt über viele authentische Elemente und steht unter Denkmalschutz. Passend zu diesem Charakter gibt es einen Gewölbekeller und im Erdgeschoß einen Eingang, der direkt in eine Sitzecke führt. Hier erfährt man, wie die große Bauernfamilie früher wahrscheinlich lebte; rund um den Kamin mit eingebautem Kaminofen. Neben dem Kamin geht die Treppe zum ersten Geschoß hoch, wobei jede Stufe ihr eigenes Maß kennt. Neben der Sitzecke liegt die Wohnküche, mit einem Zugang zur überdeckten Terrasse und zum Garten. In dieser Wohnküche findet zum größten Teil des Tages das Leben statt; Lichteinfall an der Vor- und Rückseite, mit einer großartigen Atmosphäre.

Im ersten Geschoß gibt es eine geräumige Diele mit einer Arbeits- / Studierecke, ein großes Schlafzimmer und ein Bad mit Badewanne, WC und Waschbecken. Das Schlafzimmer verfügt über historische Elemente und über eine große Höhe, mit der Möglichkeit, eine Schlafempore einzurichten.
Eine feste Treppe führt zum zweiten Geschoß, hier gibt es im First der Wohnung ein zweites (Schlaf-)Zimmer.


"Wohnen in einer ehemaligen Scheune"
Die ehemalige Scheune ist ebenfalls vollständig renoviert und teils in Gebrauch als Wohnung und teils als Scheune / Werkstatt mit Pferdeboxen. Hier hat die Bauernfamilie jahrzehntelang ihr Einkommen erwirtschaftet.

An der Vorderseite gibt es einen eigenen Eingang mit Diele und Garderobe. Das anschließende Wohnzimmer strahlt eine besondere Atmosphäre aus, es hat einen eingebauten Kaminofen und einen Zugang zum Garten. Dieser Teil des Hauses hat eine eigene Küche, zwar einfach gehalten, aber mit einem ausgeprägten häuslichen Charakter. Das Bad ist gleichfalls im Erdgeschoß und verfügt über eine begehbare Dusche, Badewanne, WC, Waschbecken und über eine angenehme Fußbodenheizung.

Über die offene Treppe, die ihren Platz in der charakteristischen Umgebung gefunden hat, kommt man zu einer großzügigen Diele mit Büro / Studierzimmer. Durch ein Dachfenster mit genügend Lichteinfall wäre auch ein Gebrauch als Atelier eine ausgezeichnete Möglichkeit. In diesem Geschoß gibt es zwei Schlafzimmer, beide mit guten Abmessungen.

Zu diesem Wohnbauernhof gehört auch eine Scheune mit Werkstatt; diese ist von der Wohnung aus erreichbar. Die Scheune ist aufgeteilt in zwei großzügige Pferdeboxen, ausreichend Lagerplatz und genug Raum für handwerkliche Arbeiten.
Von einem der beiden Schlafzimmer im ersten Geschoß aus ist der Heuboden über der Scheune erreichbar.


Außenanlagen:
Leben ohne Chemie zu benutzen; bereits Jahrzehnte wird hier Gemüse und Obst angebaut. Bei reicher Ernte wird geteilt; regelmäßig steht dann ein Teil der Ernte am Weg, mit einer Spardose daneben. Auf der Parzelle gibt es einen Hühnerstall (für frische Eier), einen halboffenen Unterstand, in dem das Kaminholz die Zeit bekommt zu trocknen, eine Hausweide mit Unterstand für Tiere und viele Obstbäume. In der Scheune, die ebenfalls zum Haus gehört, gibt es zwei großzügige Pferdeboxen. An der Vorderseite, auf eigenem Gelände, gibt es mehrere Parkplätze und von jedem Raum des Hauses aus erfährt man die Natur in ihrer schönsten Form. Zum Schluß die Terrasse, die einlädt Platz zu nehmen und vor allem die Aussicht zu genießen.


Besonderheiten:

- Fast freistehender Wohnbauernhof, bestehend aus zwei Wohneinheiten, einer Scheune und diversen Beigebäuden.
- Der Eigentümer hat einen Unterhaltsvertrag mit der "Coöperatie Natuurrijk Limburg" abgeschlossen, für die Instandhaltung der Obstbäume, des kleinen Teiches und der Hecke
- Isolierte Dächer, mit gebrannten Dachpfannen, Fensterrahmen aus Holz mit Isolierglas
- Zwei Heizkessel sorgen für die Heizung und für warmes Wasser (Baujahr 2010 bzw. 2013)
- Getrennte Energieversorgung (Gas, Wasser und Elektrizität)
- In den 1980er Jahren hat in großem Umfang ein Umbau / eine Renovierung stattgefunden; in 2004 wurden auf der ehemaligen Scheune die Dachpfannen, Windbretter und Regenrinnen erneuert und natürlich hat in den zurückliegenden Jahrzehnten eine regelmäßige Wartung stattgefunden
- Teilweise authentische Fachwerkelemente vorhanden
- In diesem Objekt wurde viel altes Eichenholz verarbeitet (u.a. Fußbodendielen, Treppen, Türen, Balken), das hauptsächlich aus einem ehemaligen Kloster in Vaals stammt.
- Für die geltenden gesetzlichen Bestimmungen: Siehe den niederländischen Originaltext.
- Vorläufig Energielabel: G

WoningWoonhuis
 
GarageNee
TuinJa
TerrasJa
 
Bouwlagen4
Badkamers2
Parkeerplaatsen3
Kantoorruimten2
 
KelderJa
Monumentaal pandJa
 

Reageer op deze woning

Wilt u graag meer informatie over deze woning, of wilt u graag een afspraak met ons maken omtrent deze woning?
Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Object: Meelenbroekerweg 3, Vaals
 
Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:   
 
Opmerking:
 
ik wens een bezichtiging
ik wil een brochure aanvragen
 
 

Dit object aanraden aan een bekende

Object Meelenbroekerweg 3, Vaals
 
Uw naam
Uw email-adres
 
Naam ontvanger
Emaildres ontvanger
 
Opmerking:
 
Beveiligingscode
Typ de naam in de hieronder getoonde afbeelding over in het invoerveld.

Hypotheek berekenen

Voncken makelaardij o.g. beschikt tevens over de nodige hypotheek-expertise. Het kopen van Uw huis is namelijk stap één, het financieren is stap twee. Dit stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het financiële advies. Om die te waarborgen hebben de gezamenlijke hypotheekaanbieders een landelijke erkenningsregeling ingesteld, onder verantwoordelijkheid van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (kortweg: SEH). De regeling is bedoeld voor alle individuele hypotheekadviseurs in Nederland. Zo'n persoonsgebonden certificering schept duidelijkheid voor U als consument. Wanneer U een Erkend Hypotheekadviseur raadpleegt, mag U erop rekenen dat deze zijn of haar vak verstaat. Met deze erkenning onderscheidt ons kantoor zich – in de persoon van Edwin Crombach – als een vakbekwame gesprekspartner.

Neem contact met ons op om een vrijblijvende hypotheekafspraak te maken.